Wolnowar cyrkulator do sous vide, kitchenboss g300 1100 w
Opis
Opis
Oryginalna
KuchniaBoss
Pełna 3-letnia
gwarancja
Niemiecki
Producent
KitchenBoss Sous-Vide-Stick G300
Idealny do mięsa, ryb i warzyw
Powolne gotowanie w niskich temperaturach: na tym polega termin „Sous-Vide”. Dzięki KitchenBoss Sous-Vide-Stick G300 możesz przyrządzać mięso, ryby i warzywa w domowej kuchni równie perfekcyjnie, jak profesjonaliści. Poręczny kij do sous vide zamienia prawie każdy garnek w wolnowar. Wykonany wodoszczelny zgodnie ze standardem ochrony IPX7, może być zanurzony w wodzie na głębokość od 6,6 do 14 cm. Bezszczotkowy silnik prądu stałego o mocy 1100 W szybko podgrzewa wodę i zapewnia równomierny rozkład temperatury. Warzywa, ryby i mięso gotują się delikatnie w worku próżniowym, zachowując witaminy, składniki odżywcze i aromat. Urządzenie do gotowania sous vide o wymiarach zaledwie 6,7 x 8,3 x 38,0 cm można schować, aby zaoszczędzić miejsce po uczcie.
Zakres temperatur
40 ° C - 90 ° C
Wysokiej jakości
wyświetlacz LED
Ustawienie czasu
99 godzin i 59 minut
Wodoodporny zgodnie ze
standardem ochrony IPX7
Głębokość zanurzenia min.6,6 cm, maks.14,0 cm
Bezszczotkowy silnik
prądu stałego
Dla objętości
6 - 15 L wody
Regulator temperatury ± 0,5 ° C
Cyrkulator do sous vide o mocy 1100 watów
Delikatne gotowanie próżniowe w niskich temperaturach celowo opiera się na powolności. Jednak kucharze amatorzy nie chcą zbyt długo czekać, aż woda osiągnie odpowiednią temperaturę. Dzięki mocy 1100 watów KitchenBoss Sous-Vide-Stick G300 podgrzewa sześć litrów wody w zaledwie 15 minut. Dzięki temu możesz szybciej rozpocząć przygotowywanie potraw.
Mała utrata witamin i składników odżywczych
Podczas powolnego gotowania w temperaturze 40 - 90 ° C
Gotowanie w niskiej temperaturze zachowuje witaminy, ważne składniki odżywcze i aromat przygotowywanej żywności. Mięso gotuje się we własnym sosie i pozostaje cudownie miękkie. Abyś mógł znaleźć odpowiednią temperaturę gotowania dla każdego dania, KitchenBoss Sous-Vide-Stick G300 oferuje zakres temperatur od 40 ° C do 90 ° C. Czy to jajko po benedyktyńsku, jagnięcina czy gruszki z czerwonego wina - dzięki indywidualnemu ustawieniu temperatury dania główne i desery wychodzą idealnie.
Pompa cyrkulacyjna do stałej temperatury
Silny przepływ wody 16 l/min
Równomierny rozkład temperatury ma ogromne znaczenie w gotowaniu sous vide. Sous-Vide-Stick G300 jest wyposażony w wydajną pompę, która wprawia w ruch 16 litrów wody na minutę. Stała cyrkulacja utrzymuje równomierną temperaturę wody w każdym miejscu garnka. Oznacza to, że można przygotować kilka produktów spożywczych w tym samym czasie bez cierpienia jakościowego.
Sous-Vide-Stick jest wodoodporny zgodnie z IPX7
KitchenBoss Sous-Vide-Stick G300 to nie tylko przydatne narzędzie kuchenne, ale także niezwykle higieniczne. Wodoodporny zgodnie z IPX7, można go łatwo czyścić pod bieżącą wodą lub całkowicie zanurzyć w kąpieli wodnej. Nie musisz się martwić, że woda dostanie się do urządzenia i uszkodzi silnik. Po dokładnym oczyszczeniu Sous-Vide-Stick jest natychmiast gotowy do ponownego użycia.
Tak cicha, że słychać tylko burczenie w brzuchu.Tylko
15,5 dB pomimo potężnego silnika z 2900 obr/min
Mocny silnik Sous-Vide-Stick G300 podnosi go do 2300 obrotów na minutę. Urządzenie nadal pracuje cicho jak szept. Zapewnia to dwustronnie nachylone koło falowe wykonane ze stali nierdzewnej, którego specjalna spiralna konstrukcja ogranicza rozchodzenie się dźwięku. Przy głośności zaledwie 15,5 dB słychać nawet burczenie żołądka.
Ro (a) st jest dostępne tylko w urządzeniu do gotowania wołowiny
sous vide ze stali nierdzewnej SUS304
KitchenBoss Sous-Vide-Stick G300 zachwyca eleganckim wzornictwem oraz wysoką jakością wykonania. Wykonany z bezpiecznej dla żywności stali nierdzewnej SUS304, jest nierdzewny, wytrzymały, absolutnie łatwy w pielęgnacji i wolny od szkodliwego bisfenolu A (BPA), substancji, która może uciec podczas podgrzewania plastiku. To sprawia, że jest to idealne narzędzie do gotowania metodą sous vide w niskich temperaturach.
Z pewnością na idealny obiad,
kontrolę poziomu wody i wiele więcej
Sous-Vide-Stick G300 jest napędzany przez bezszczotkowy silnik prądu stałego. Jego równomierne obracanie zapewnia optymalne rezultaty gotowania. Po osiągnięciu żądanego czasu gotowania urządzenie wyłącza się automatycznie. Nie musisz więc pilnować tego podczas gotowania. Pałeczka do sous vide jest również wyposażona w zabezpieczenie przed przegrzaniem i kontrolę poziomu wody dla dodatkowego bezpieczeństwa. Aby bezpiecznie przymocować kij, zaleca się wysokość doniczki co najmniej 14 cm.
Pasuje prawie wszędzie dzięki uchwytowi na śrubę
Dzięki Sous-Vide-Stick G300 prawie każdy garnek można przekształcić w profesjonalny wolnowar. Urządzenie jest po prostu przymocowane do krawędzi za pomocą wspornika śrubowego. Odpowiednie jest dowolne naczynie żaroodporne o wysokości co najmniej 14 cm i pojemności od sześciu do 15 litrów. Głębokość zanurzenia powinna wynosić minimum 6,6 cm i maksimum 14 cm.
Wyświetlacz dotykowy LED o wysokiej rozdzielczości Ustaw temperaturę i czas gotowania
Soczysty stek? Pyszna mieszanka warzyw? A może wolisz delikatne ryby? Cokolwiek chcesz przygotować, możesz łatwo ustawić wymagany czas gotowania i temperaturę na Sous-Vide-Stick G300 za pomocą dotykowego wyświetlacza LED o wysokiej rozdzielczości. Temperaturę gotowania można regulować w krokach co 0,5°C. Chip kontrolny utrzymuje stałą temperaturę przez cały okres gotowania. Oznacza to, że wszystkie naczynia wychodzą równomiernie wewnątrz i na zewnątrz.
Gotowane do punktu, jak minutnik szefa kuchni,
aby uzyskać idealne czasy gotowania Sous-Vide
Wolnowar G300 jest wyposażony w minutnik, dzięki czemu wszystkie potrawy można przygotować precyzyjnie. Ustawienie czasu do 99 godzin i 59 minut umożliwia znalezienie odpowiedniego czasu gotowania nawet w przypadku potraw o długim czasie gotowania. Po upływie czasu gotowania urządzenie wyłącza się automatycznie. Podczas gotowania próżniowego możesz spokojnie robić inne rzeczy.
Nie dajemy gwarancji na doskonały stek,
ale 3 lata gwarancji na Sous-Vide-Stick
Jeśli wolisz cieszyć się stekiem, zalecane są temperatury gotowania od 45°C do 50°C. Jeśli wolisz delikatny róż, gotuj mięso w wyższych temperaturach od 57°C do 59°C. Optymalna temperatura gotowania zależy między innymi od wielkości kawałka mięsa. Zachęcamy do eksperymentowania, aby uzyskać pożądany rezultat. Dzięki KitchenBoss Sous-Vide-Stick G300 otrzymujesz doskonale przetworzone i trwałe urządzenie. Dajemy Ci na to trzyletnią gwarancję.
Dane techniczne
Ustawienie czasu: | 99 godzin i 59 minut |
Napięcie: | 230 V AC |
Przepływ wody: | 16 l/min |
Kontroler temperatury: | ± 0,5°C |
Tom: | 15,5 dB |
Wodoodporny: | IPX7 |
Głębokość zanurzenia: | min.6,6 cm, maks.14,0 cm |
Wymiary produktu (DxSxW):: | 6,7 x 8,3 x 38,0 cm |
Gwarancja: | 3 lata |
Długość kabla: | 112 cm |
Prędkość: | 2900 obr/min |
Waga kartonu (E): | 2,0 kg |
Wyświetlacz: | Wyświetlacz LED |
Wymiary pudełka (DxSxW): | 42,0 x 17,5 x 11,0 cm |
Silnik: | Bezszczotkowy silnik prądu stałego |
Materiał: | Stal nierdzewna |
Tom: | 6 - 15 l wody |
Waga produktu (E): | 1,5 kg |
Zakres temperatury: | 40 ° C - 90 ° C |
Moc: | 1100 watów |